BARNEARBEIDET I FILADELFIA

GUDSTJENESTEN
Barna deltar på første del av gudstjenesten, som også er tilpasset dem. Vi pleier å få besøk av Løven Lukas som passer på den store skattekista. Det er alltid noe spennende i den. Vi har også «På-tiden-prisen». Det vil si at alle barn som kommer før kl 11.00 er med i en trekning av premie. Det er Løven Lukas som er sjef for trekningen.

SPLÆSJ-SØNDAGSSKOLE.
Splæsj er navnet på vår søndagsskole, hvor barna har egen tilpasset undervisning, mens de voksne hører på talen. Barna går da til egne rom for sine klasser.

Barna er delt opp i 5 grupper:
Micro Splæsj: 1 – 3 år
Mini Splæsj: 3 – 5 år
Mega Splæsj 1 : 1 – 2 kl
Mega Splæsj 2: 3 – 4 kl
Bibel Splæsj: 5 – 7 kl

De to yngste klassene er ned i kjelleren i Filadelfia, mens alle i skolealder går sammen til «Misjonshuset» hvor vi har 3 aldersbestemte klasser.
Vi kommer tilbake til Filadelfia ca kl 12:45.

hamar002 I Splæsj følger vi undervisningsopplegget «Sprell Levende» fra www.sondagsskolen.no

Våre verdier:
- Målrettet for barn.
- Trygghet
- Undervisningen skal være kreativ, relevant og anvendelig.
- Gøy

AKTIVITETSSPLÆSJ. 4 ganger i året, arangerer vi Aktivitetssplæsj. Da blir barna fra 1-7 klasse, kjørt direkte til Hedmarkhallen på Hedmarktoppen. Der har vi masse gøyale aktiviteter sammen.

FAMILIEGUDSTJENESTE.
En gang pr mnd er det familiegudstjeneste hvor alle generasjoner er sammen. For tiden er det «Familien Li» som står for formidlingen av Guds ord. Far - Frede Li og Mor Hjerte Li har nok å styre med når det gjelder sine to barn, Vanske Li på 13år og Liv Li på 10 år.

FAMILIEMIDDAG
Annenhver onsdag (oddetallsuker) arrangerer vi Familiemiddag kl 16:30 -18:30. Her er hele familien hjertelig velkommen til å spise middag sammen med andre. I tillegg blir det kaffe og dessert, kor, hobbybord og samling til slutt. Bring somebody and come along. For å vite hvor mange en skal lage middag til, kreves det en påmelding på Facebook. Meld deg inn i gruppa «Familiemiddag"

BARNEKOR.
Annenhver onsdag når det er familiemiddag, er det også korøvelse for barn fra 3 år og oppover. Øvelsen starter kl 17:15 og varer til ca 17:45.
Synes du det er gøy å synge, er dette stedet for deg!

LEKEGRUPPE 1-4 klasse
Hvis du er i 1-4 klasse vil du få tilbud om å være med i en lekegruppe med andre på din egen alder. Lekegruppene er organisert av foreldrene. De møtes 1 gang pr mnd.
Målet med lekegruppa, er at barna skal få venner med barn på sin egen alder i menigheten.

BIBELGRUPPE 5-7 klasse.
Hvis du er i 5-7 klasse vil du få tilbud om å bli med på en bibelgruppe med andre på di egen alder. Bibelgruppene er organisert av foreldrene. De møtes hver 14. dag. Her får de relevant bibelundervisning, lek og sosialt fellesskap og noe å bite i

ROYAL RANGERS- Speider 9-15 år
Se egen side for mer info

Ungdom

Ungdomsledere:
- Celina Østbu
- Sara Lepsøe
- Even Lie

Vi i Filadelfia Hamar har ulike tilbud for ungdom. Vi kan tilby dette...

UNGDOMSMØTE
Hver fredag kl 20:00 er det ungdomsmøte i Filadelfia. Klikk deg inn på linken for å bli medlem i Facebookgruppen våres

CaféUNO

CaféUNO er en ungdomskafé som er drevet i samarbeid med menighetene i Hamar. De som jobber der er frivillige, uten lønn, ene og alene fordi de bryr seg om ungdommene i Hamar.
Målet vårt er å skape en møteplass på tvers av kulturer og meninger, der alle kan føle seg hjertelig velkommen.

CaféUNO er først og fremst for ungdom, men vi opererer ikke med noen aldersgrense og synes det er riktig hyggelig å få besøk av andre aldersgrupper.
Daglig leder er Linn Sigurdsen.
http://www.cafeuno.no/  

TENTRO
Vi er veldig stolte av å kunne tilby Tentro som vårt konfirmasjonstilbud.


På Tentro vil vi ta tak i din hverdag og virkelighet, og knytte dette opp mot tro. 
Du vil kanskje bli overrasket over hvor mye fra hverdagen som kan knyttes opp mot nettopp tro og Bibel.


Vi kaller gjerne opplegget trosopplæring fremfor konfirmasjon, men målet er det samme, at du skal få lære om Jesus og lære å kjenne Gud.

Vil du vite mer, kan du klikke deg inn på Tentro for mer informasjon.

LIFEGROUPS

Lifegroups er cellegrupper for ungdom. Hver av gruppene består av fire til åtte ungdommer, fordelt i jente- og guttegrupper. Vi har møtene hjemme hos deltagerne annen hver onsdag. Her snakker vi om livet med Gud og hva kristen tro betyr i hverdagen. Dette er med på å danne et godt grunnlag for vekst i kristenlivet for hver enkelt.

Første del av møtet er satt av til sosialt samvær mens vi spiser noe enkelt og godt. Deretter snakker vi om kristne temaer og tanker rundt det. Samtaleemnene er mange og varierte, og handler om for eksempel Guds rike, Jesu liv, troshelter, nådegaver, bønn, skriftsteder og nestekjærlighet. Vi får med andre ord hjelp til å vokse og leve i felleskap med Gud, samtidig som vi kan være til støtte for hverandre gjennom samtale og bønn i mindre og tryggere omgivelser.

Et av målene med Lifegroups (cellegrupper) er å invitere andre kristne eller interesserte ungdommer til å bli med. På samme måte som en kroppscelle vokser og deler seg, er det meningen at gruppene skal øke i antall deltagere og dele seg når de er mange nok til det. Slik får stadig flere et godt kristent fellesskap.

Hvem: Ungdommer. Jente- og guttegrupper.
Hvor: Hjemme hos deltagerne / leder.
Når : Annenhver onsdag.
Klokka: Tilpasses hver enkelt gruppe.

Hvis du ikke er med i en Lifegroup kan du ta kontakt med en av ungdomsledere.

Splæsj

Splæsj
Splæsj er navnet på vår søndagsskole, hvor barna har egen tilpasset undervisning, mens de voksne hører på talen. Barna deltar på første del av gudstjenesten som f.eks under lovsangen, for så å gå i de aldersbestemte gruppene. Her får de undervisning i kristen tro, leker og har det gøy sammen. En gang i mnd er det familiemøte hvor barna er med under hele Familegudstjenesten.
Barna er delt opp i 5 grupper:
Micro Splæsj: 1 – 3 år
Mini Splæsj: 3 – 5 år
Mega Splæsj 1 : 1 – 2 kl
Mega Splæsj 2: 3 – 4 kl
Bibel Splæsj: 5 – 7 kl

Har du ikke vært med på Splæsj før?
Når du kommer inn hovedinngangen henger det navnelapper med barnas navn. Det ligger også et ark på et bord hvor du kan skrive opp navn og alder slik at vi kan lage en egen merkelapp til deg neste gang du kommer. I gangen vil det også stå ledere som kan hjelpe deg.

Når merkelappen er festet på genseren kan barna gå inn i salen å sette seg. Når barna skal på Splæsj blir det spilt en egen Splæsj-sang. Barn under skolealder følges ned i kjelleren, mens skolebarna møtes i gangen ved utgangsdøra. Her grupperes barna og blir med lederne til egne aldersbestemte samlinger. Denne aldersgruppa har samlinger i andre lokaler. Barna må derfor ha på yttertøy slik at de kan gå ca 200 meter utendørs. Når barnas samlinger er ferdig går de ned i salongen i kjelleren. Barn under skolealder må hentes av foreldrene senest 12.45.

Royal Rangers

Royal Rangers
Royal Rangers er et allsidig speiderarbeide for barn mellom 9-15 år. Navnet forkortes ofte til RR.

Liker du å være ute å ha det gøy? Da vil RR være noe for deg. Her lærer du å bygge, spikke, tennebål, førstehjelp, knyte knuter, sette opp gapahauk, orientering osv. I tillegg er det mye lek, og kos bl.a forann tente bål.

Vi har fler overnattingsturer i løpet av året, og ca annet hvert år deltar vi på Royal Rangers leir i utlandet sammen med mange andre land.
Som utgangspunkt møtes vi på Hedmarktoppen annen hver onsdag i partallsuker fra kl 18:00 – 20:00.

Lyst til å bli med?
Ta kontakt med Harry Ottar Nielsen på tlf: 95733911
eller på mail: harry.ottar(alfakrøll)gmail.com

Kontigenten for 2013/2014 er på 300,- pr halvår.

Cellegrupper

En cellegruppe er et mindre felleskap der man møtes for å snakke om livet med Gud, hva kristen tro betyr i hverdagen, og er med på å danne et godt grunnlag for videre vekst i felleskap og i eget liv. Første del av cellegruppemøtet er lagt opp med enkel bevertning hvor man prater om løst og fast, neste del snakker man om kristene tanker og temaer. En viktig del er også å be for og med hverandre eller om det som gruppa synes er viktig. Cellegruppene er lagt opp med en lav teskel så ingen må si eller gjøre noe de ikke har lyst til.

Sentrale samtaletemaer i en cellegruppe er Bibel, Guds rike, Jesu liv, Den Hellige Ånd, nådegaver, troshelter, bønn, oppstandelse, kjærlighet, skriftsteder, tro, felleskap osv. Man får med andre ord hjelp til å leve og vokse i felleskap med Gud, samtidig som vi kan være til støtte for hverandre gjennom samtale og bønn i litt mindre og tryggere omgivelser.

Ordet cellegruppe er et bilde på kroppens celler, også kalt livets byggestein, som vokser og deler seg, for igjen å vokse og dele seg…

En cellegruppe innholder ca 5-15 personer som samles ca hver 2-3 uke til sosialt samvær og enkel bevertning. Eksakt hvor ofte og når på kvelden man møtes tilpasses hver enkelt gruppe.

Cellegruppene er en viktig del av menigheten vår, og er et fantastisk apparat for å ta i mot nye kristne, samtidig som man bevarer de som har vært med en stund. Cellegruppene er også med å dekke litt av det sosiale og gir mulighet for å kunne utvikle videre relasjoner når man blir bedre kjent med hverandre.

Vi har 4 nøkkelord som hovedprinsipp for cellegruppene:
ÆRE Kunne sette av tid for å ære Jesus gjennom bønn og lovsang
VÆRE Rom til å være seg selv for hver enkelt
LÆRE Lære Jesus og Guds rike bedre å kjenne gjennom Bibelen og vitnesbyrd fra de andre
BÆRE Være til støtte for hverandre, lytte til hverandre og be for hverandre, bære hverandre når det trengs.

Hvis du ikke er med i en cellegruppe kan du ta kontakt på telefon 62 54 04 90 eller på mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Velkommen til cellegruppefellesskap!

Eldrearbeidet

Eldrearbeidet
Eldrearbeidet i Filadelfia Hamar har flere tjenestetilbud.

Besøkstjeneste
Besøk både i hjemmet og evt. på sykehjem/sykehus.

Formiddagstreff

Hver første onsdag i måneden samles vi til formiddagstreff på Brukshuset i Stormyrveien 11, Hamar.
Tid: kl. 11.30-14.00
Hver samling inneholder sang og musikk, andakt, intervju og god bevertning. Vi arrangerer også vårfest med middag i juni, sommertur og adventsfest med middag i desember.  

hamar002Ved spørsmål ta kontakt med Anne-Lise Myhrer på tlf: 909 31 244 eller benytt kontaktskjema under.

Samtale og veiledning

Filadelfiamenigheten i Hamar har en samtale- og veiledningstjeneste. Vi ønsker å hjelpe fordi vi er genuint interessert i mennesket – uansett tro.

Dette er et tilbud til alle mennesker, som kanskje for en periode trenger noen å gå et stykke vei med, en medvandrer, eller bare noen å snakke med.

Kanskje du trenger noen å snakke med om for eksempel:
– Meningen med livet
– Håp
– Vanskeligheter i samlivet
– Bekymring for barn som har det vanskelig
– Sorg over tap av et menneske
– Hjelp til å forstå slitenhet
– Konflikter
– Om Gud – Hans nærvær og fravær
– Tvil og tro
– Du strever med din relasjon til Gud

Du er velkommen til å ta kontakt på telefon 411 28 315, for samtale på telefonen eller for å avtale tid for en samtale i samtalerommet i Seminargata 31. Du kan også benytte vårt kontaktskjema nederst på denne siden.

Telefonen betjenes av personer fra samtale- og veiledningstjenesten, og en av disse vil du få kontakt med når du ringer.
Tjenesten er gratis og alle du snakker med har selvfølgelig taushetsplikt!
Leder og fagansvarlig for samtale- og veiledningstjenesten: Anne-Lise Myhrer

Gjestemiddag

Gjestemiddag
Omtrent en gang i måneden er du invitert til en enkel middag sammen med 5-10 andre i et privat hjem. Dette gjør du ved å melde deg på til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Påmeldingen må inneholde:
- Navn og telefonnummer
- Eventuelle allergier
- Om du ønsker å være vertskap eller gjest (forklaring ikke nødvendig)

Når påmeldingsfristen er ute, deles gjestene inn i grupper. Antallet deltakere i hver gruppe er avhengig av hvor mange gjester hvert vertskapet ønsker.

Alle påmeldte får en e-post med opplysninger om sin gruppe kun noen dager før selve Gjestemiddagen. Dette gjelder også Informasjon om hvem man skal til.

Vi varierer sammensettingen av gruppene fra gang til gang, nettopp for at enda fler skal få mulighet til å bli bedre kjent gjennom en middag.
Gjestemiddag gjelder kun voksne (20+) og ektefeller blir satt i samme gruppe.

Du kan også bli medlem i Facebookgruppen «Gjestemiddag Filadelfia Hamar». Her blir det til enhver tid lagt ut relevant info, som f.eks når neste gjestemiddag er.

Meld deg på, gjerne hver gang, og bli bedre kjent med noen du ikke kjenner så godt til fra før!

Misjon

Filadelfia driver en utbredt misjonsvirksomhet.
Misjonsrådet i Filadelfia (MR) har som hensikt og målsetting å bidra med åndelig, økonomisk og praktisk hjelp til dem som har fått et kall til å reise ut med evangeliet. Det gjelder langtids- og korttidsmisjonærer, misjonskandidater og misjonsarbeidere.

Kathrine

Kathrine er 24 år og kommer fra Ottestad, og er vår misjonær i Sør-Asia. Etter flere års arbeid med DTS (disippeltreningsskole) gjennom Ungdom i Oppdrag i Kona, Hawaii, flyttet hun til Asia for å gjøre Jesus kjent i Himalaya-regionen. Hovedfokuset er nå å lære lokalspråket, etablere et bønnehus og å nå unådde landsbyer med evangeliet.

Nytt Håp

www.nytthaap.com

Nytt Håp hjelper barn i nød. De vi hjelper er barn i Mosambik. I tillegg til den store fattigdom i landet har de også blitt hardt rammet av Aids. Dette har forårsaket mange foreldreløse barn som ofte er overlatt til seg selv. Nytt Håp får sine penger hovedsakelig gjennom fadderskapsordninger med enkeltpersoner og bedrifter.
Nytt Håp ble startet i 1995. Siden da har vi hjulpet tusener av barn i Mosambik. Vi har bidratt sterkt til at et fint ”gatebarnsenter” er bygd opp i Maputo – landets hovedstad. Her har mange gutter som levde på gaten fått oppleve å få en ”reservemor”, fått skolegang og omsorg. Gutter som er blitt plukket opp fra rennesteinen har i dag gode utdannelser, et meningsfylt arbeid og ofte blitt reintegrert i sin gamle familie.
Nytt Håp driver også et utstrakt arbeid i Chimoio; et distrikt som er spesielt hardt rammet av Aids. Her bygger vi hus hvor en ”reservemor” flytter inn sammen med flere foreldreløse barn. De får klær, mat, skolegang og omsorg.

Magasinet ”Nytt Håp” gis ut to ganger i året til alle sine faddere og samarbeidspartnere. En gang i året sendes det ut et nyhetsbrev.

Vi vil gjerne invitere deg til å være med, ta kontakt på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Mer informasjon om nytt håp finner du på www.nytthaap.com

Misjon i Niger

Filadelfia har hatt et arbeid i Niger som familien Lindberg har drevet.
De kom tilbake til Norge i 2010, men Filadelfia og familien Lindberg fortsetter engasjementet med å følge opp arbeidet og reise tilbake fra tid til annen.

Misjon i Kongo

Ingrid Schärer Østhus og Lars Gustav Moldstad er misjonsarbeider i Kongo.
Vi kan følge dem på bloggen hennes:
http://ingridiafrika.blogspot.com

Vår Visjon

Sammen bygger vi, til Guds ære, en sjenerøs, bærekraftig og innflytelsesrik menighet hvor mennesker blir frelst og disippelgjort!

Kontortid

Mandag 09.00-15.00
Tirsdag 09.00-15.00
Torsdag. 09.00-15.00
Telefon: 62 54 04 90

Info

Org.nummer 971 482 478
Bankkonto 7162.05.23490
Byggekonto 1503.34.24830